Fabricius Gábor Prófécia címmel készülő dokumentumfilmjében huszonéves fiúk és lányok nyílnak meg egymásnak, mesélnek gyerekkoruk szépségeiről vagy nehézségeiről, addig-addig, míg el nem érkeznek ahhoz a kérdéshez, hogy a tapasztalataik alapján milyen jövőt építenek majd. Ez a jövő az, amit elképzelnek maguknak és a vízió tükrözi a gyerekkorukat is, amelyben felnőttek.

A casting során kiderült, hogy a film végül is az idő furcsa természetéről szól. Kinek adunk belőle és kinek nem, hogyan kapcsolódik a múlthoz a jövő” - mondta el a projekt kapcsán a rendező.

Július 3-tól forog a film Kolorádó zenei fesztivál  helyszínén, Nagykovácsiban. A Prófécia szinopszisa szerint fiatalok gyűlnek össze és raknak tüzet egy erdei tisztáson, a távolban a fesztivál fényei és hangjai kavarognak. A szereplők napkeltéig beszélgetnek a tűz körül, táncoló lángja, mint egy meditatív felület erősíti a képzeletet, a biztonságérzést és az összetartozást.

Amikor valaki prófétál, akkor a saját vagy egy általa fontosnak tartott közösség sorsáról vagy jövőjéről állapít meg valamit. Egy prófécia lehet igaz vagy hamis, mindenesetre az önjelölt jövendőmondó az igazságot akarja megosztani a világgal saját nézőpontján keresztül. A dokumentumfilm a mindennapjaival küzdő Z generációt faggatja ki, a jelen prófétáit ülteti a tábortűz köré, hogy annak folyton lobogó lángja által átszellemülve elmondhassák történeteiket. Vajon melyikük próféciája fog beteljesedni?

A Profécia producerei Kozák Soma, Kuslits Máté és Fabricius Gábor, operatőre Kiszler Dániel, vágója Kiss Wanda, casting directora Kuslits Máté. A film várhatóan 2025 tavaszán debütál, a megvalósulását produkciós oldalról a Potato Head Media csapata segíti.

Forrás: Az alkotók közleménye / Címlapkép: Fabricius Gábor / Fotó: Other Side Stories