A nevezés feltétele mindössze az, hogy az adott magyar  filmet 2019. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú, nevezni a hivatalos előzetest kell, mert arra kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a megcélzott nézőit tavaly. A trailer hossza 20 másodperc és 2,5 perc között lehet.

A nevezés hivatalosan 2020. április 30-án, a Magyar Film Napján indul az Arany Blende oldalán keresztül. A nevezés határideje május 21.

Az Arany Blende egy díj a legjobb magyar előzeteseknek és egy épülő adatbázis, ahol évről évre nyomon követhetjük az aktuális magyar trailer-trendeket. 2020-ban gyökeresen megváltoznak a filmfogyasztási szokások, fontos, hogy a 2019-es évnek is legyen egyfajta lenyomata arról, hogyan próbálták a filmek megtalálni a közönségüket a trailerek segítségével.

A versenybe került előzetesek közül az Arany Blende honlapján szavazhatja meg a közönség a neki legjobban tetszőt:  azé a közönségdíj, amelyik a legtöbb szavazatot kapja. A fődíjról a szakmai zsűri dönt, aki több szempont szerint értékeli majd az alkotásokat.

Mi miatt fognak újra beülni moziba a nézők? Még nem tudjuk. De vajon tudjuk-e azt, hogy eddig mi miatt ültek be rájuk? Volt-e bármilyen recept, felfedezhető-e bármilyen összefüggés a trailerek és a megváltott mozijegyek száma között? Másképp működik-e ez Magyarországon és másképp külföldön? És hogyan fog ez változni mostantól? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az Arany Blende, ami most a legjobb 2019-es magyar trailer nyomába ered.