Támogatást tizenhárom részesre tervezett gyermek-, ifjúsági és családi témájú animációs sorozatok kaphatnak, ám csak olyanok, melyek a Médiatanács által 2011 óta meghirdetett animációs filmek gyártását célzó pályázati eljárásokban legalább egy alkalommal és legalább egy részre már nyertek el támogatást.  A pályázónak a sorozatot a támogatott részek figyelembe vételével, tehát azokkal összhangban kell 13 részesre egészítenie. Az egyes részek hosszának meg kell egyeznie az utolsókén támogatott rész(ek) időtartamával.

A pályázati eljárás több szakaszban zajlik. Március 24-ig várják az ötleteket, április-májusban a konzultáció zajlik, végül a teljesen kidolgozott pályázati anyagokat kell benyújtani. A nyertesekről június 8-ig dönt a Médiatanács.

A pályázatban előnyben részesül az a pályázó, aki:
- vállalja, hogy elkészíti filmje fesztiválszereplésre alkalmas, angol nyelvű vagy angol feliratos változatát
- a filmet átadja valamely online médiaszolgáltató számára (különösen közművelődési vagy közoktatási célra)
- a helyi vagy közösségi televíziótól is hoz a film második bemutatására szóló szándéknyilatkozatot.

A pályázatra vonatkozó minden információ elérhető a tamogatas.mtva.hu honlapon is. Az egyes eljárásokkal, illetve a jelentkezésekkel kapcsolatos esetleges kérdéseket a kerdesek@tamogatas.mtva.hu email címre várják. A többi pályázó tájékoztatása érdekében valamennyi kérdés és válasz a honlapon is megjelenik.