Kapcsolódó anyagok

a Művészetek PalotájaA nézők is voksolhattak a számukra legkedvesebb televíziós műsorra és tévés személyiségre, a sajtóban közzétett szavazólapokon és az országosan terjesztett levelezőlapokon. A közönségszavazatok alapján kiadott "Aranyszarvas díj" a legkedveltebb televíziós műsor kategóriában a Legyen Ön is milliomos! (RTL Klub) és a legkedveltebb televíziós személyiség kategória díjazottja pedig Vágó István.

Szavazni lehet a legkedveltebb reggeli műsorra és a reggeli műsorok műsorvezetőire is. A nézők szavazata alapján kiadott "Aranyvekker-díj"-ban - a legkedveltebb reggeli televíziós műsor kategóriában - a Mokka (TV2) és - a legkedveltebb reggeli műsor vezetője kategóriában pedig - Havas Henrik részesült.

A pécsi fesztiválon Diákzsűri is alakult a pécsi kommunikációs és média szakos hallgatókból, akik, a dokumentum- és szórakoztatóműsor kategóriában "Tévéfotel díj"-at adtak át a nyerteseknek.  Dokumentumfilm kategóriában nyert: Üzemi baleset – Történetek a Kádár-korszak tájékoztatáspolitikájáról (1956-os Intézet Közalapítvány). Szórakoztató műsor kategóriában díjazott lett: Jakupcsek show – 353. adás – Férfiak anyaszerepben (Show and Game Kft.)

Csermely Ákos, az esemény főszervezője egy, a filmhunak adott korábbi interjúban elmondta, hogy az idén ötödik lakalommal megrendezett televíziós fieszta az 1991-ben megszakadt sorozatot kívánta folytatni. A Kamera Hungária Televíziós Fesztivál célja, hogy a kereskedelmi televíziók megjelenésével szinte egyedüli értékmérővé váló nézettségi adatok mellett más szempontokat is, a minőséget, a szakmaiságot, a színvonalas tévés alkotásokat elismerésben részesítse.

A Kamera Hungária Televíziós Fesztivált Veszprém, Szeged, Budapest után az idén Pécsett rendezték meg, amelyet a város polgármestere, Toller László maga javasolt az esemény színhelyéül. A televíziós seregszemle nemcsak a szakmának szóló, zárt esemény volt, hanem mindenki számára nyitott mesterkurzusokon, közönségtalálkozókon, vetélkedőkön és filmvetítéseken (Kész cirkusz!, Dallas Pasamende) is részt lehetett venni.