Az Animafest Zagreb diákfilmes versenyprogramjának zsűrije minden évben a legkiemelkedőbb diplomafilmeket nevező iskolának ítéli oda a legjobb animációs iskola díját. Idén a MOME Anim műhelyéből két diplomafilm jutott be a versenyprogramba: Andrasev Nadja A nyalintás nesze című, májusban a cannes-i filmfesztiválon is sikerrel szerepelt rövidfilmje és Bognár Éva Katinka Hugo Blumfeldt című alkotása, amely az oberhauseni nemzetközi rövidfilmfesztiválon kapott díjat.    

A június 6. és 11. között megrendezett zágrábi fesztivál ünnepélyes díjátadóján a hétvégén Andrasev Nadjának a diákfilm versenyprogram zsűrijének különdíját adták át. A MOME animációs tanszékének odaítélt díjat az egyetem részéről Fábics Natália tanszékvezető-helyettes és Bánóczki Tibor, az animáció MA képzés vezetője vette át. 

A diákfilm versenyprogram zsűrije indoklásában kiemelte, hogy a MOME Anim „nyitott a legfrissebb médiatechnológiák, eredmények és újítások alkalmazására, aminek köszönhetően a fiatal animációs alkotók lehetőséget kapnak ismereteik és képességeik tökéletesítésére. Ugyanakkor, művészeti iskolaként, egyértelműen és sikeresen támogatja a kreatív animációt, azt a művészi stílust, mellyel a kelet-európai film tradícionálisan a legnagyobb animációs sikereit éri el. Legyen szó akár az expresszionista és az avantgarde hagyományokról, vagy animációs dokumentumfilmekről, akár játékos formalizmusról vagy narratív perfekcionizmusról, az idei év diákfilmes versenyében a MOME-ról érkezett animációs alkotások egységesen kiemelkedő minőséggel bírnak. A fesztiválra nevezett MOME Anim filmek magas szintű technikai kivitelezésükkel, intellektuális töltetükkel, vizuális gazdagságukkal, költői víziójukkal a különböző animációs technikák alkalmazásának kiemelkedő megnyilvánulásai.”

Forrás: MOME Anim, MTI