A Screen Daily információi szerint a cég az Árvát az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, a Benelux államokban, Latin-Amerikában és Törökországban fogja forgalmazni, a Le Pacte pedig Franciaországban mutatja majd be Nemes Jeles filmjét. A MUBI olyan alkotásokat forgalmazott az elmúlt időszakban, mint Lars von Trier A királysága, Pedro Almodóvartól a Furcsa életmód, Aki Kaurismäki Lehullott levelekje, a Priscilla Sofia Coppola rendezésében, vagy Wim Wenders legutóbbi munkája.

Az alkotás, amely értékesítéséről a Charades és a New Europe Film Sales fog gondoskodni, az Oscar-díjas magyar rendező harmadik nagyjátékfilmje a Saul fia és a Napszállta után, forgatását pedig júniusban kezdik Magyarországon.

Az Árva története 1957 tavaszán játszódik Budapesten, ahol az emberek alig tértek magukhoz az 1956-os harcok óta. Andor, a 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel, azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja, de a fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent, aki beköltözik hozzájuk. Miközben az anya és fia közötti szakadék egyre mélyül, a fiú elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

A film forgatókönyvét Nemes Jeles László és Clara Royer írta, producere Kemény Ildikó és Szále Ferenc, operatőre Erdély Mátyás, jelmeztervezője Flesch Andrea, hangmestere Zányi Tamás, vágója Politzer Péter, casting directora Zabezsinszkij Éva. A film a Nemzeti Filmintézet 1,64 milliárd forint gyártási támogatásával készül, a Pioneer Pictures a brit (Good Chaos), francia (Agat Films) és német (Pallas Film) partnerekkel dolgozik együtt.

A magyar-francia-német-brit koprodukcióban készülő Árva gyártását a Brit Filmintézet (BFI) is támogatta.