bpascal_kritika_sz1


Pál Adrienn: Magyarországi premier a Cinefesten

Kocsis Ágnes filmjének hazai ősbemutatója szeptemberben lesz Miskolcon: a Cannes-ban FIPRESCI-díjjal kitüntetett alkotás a CineFest versenyprogramjában szerepel. A túlsúlyos kórházi ápolónő története nemcsak a zsűrit, a cannes-i közönséget is megérintette. Valószínűleg Miskolcon sem lesz ez másképp, ahol először láthatják a magyar nézők a világsikerű alkotást.

paladrienn_jelenet_500


Szavazz a legjobbra a III. AXN Filmfesztivál döntős kisfilmjei közül, és nyerj értékes ajándékokat!

Ismét eljött a Te időd! Idén is szavazhatsz a neked leginkább tetsző alkotásra az AXN Filmfesztivál 10 döntős kisfilmje közül. Kattints az AXN weboldalára, és szavazz a kedvenc filmedre, ugyanis a közönségszavazásban résztvevők értékes ajándékokat nyerhetnek!

A III. AXN Filmfesztiválra is számtalan kisfilm érkezett, a shortlistbe választott tíz alkotás közül Török Ferenc és Pálfi György, a kortárs film ismert alakjai választják majd ki a díjazott produkciókat. Hasonlóan az előző évekhez, a döntős kisfilmeket a közönség is értékelheti az AXN weboldalán, július 22. és augusztus 3. között. A legtöbb szavazatot elnyerő film alkotója egy T-Home Xbox 360 konzolcsomaggal lehet gazdagabb. Érdemes a kedvenceket segíteni, hiszen az AXN 30 darab SONY mp3-lejátszót sorsol ki a szavazásban résztvevők között. Természetesen a közönségdíj mellett idén is több értékes nyereményért indulhattak a nevezők: a győztes ismét ellátogathat a hollywoodi SONY stúdiókba, míg a további helyezettek különböző SONY készülékeket nyerhetnek. A PORT.hu különdíjas kisfilm pedig két hónapig lesz látható a CinePORT mozihálózatán.

A legjobb kisfilmek vetítésére, illetve a fődíjak átadására augusztus 5-én, (csütörtökön) kerül sor a siófoki Coke Clubban, 18:00 órától. A díjkiosztó parti háziasszonya a Cinematrix moziműsor egykori műsorvezetője, illetve számos film szereplője, Görög Zita lesz.

A 2010-es AXN Filmfesztivál zárópartijára minden érdeklődőt szívesen várunk. Itt nemcsak a döntős kisfilmekkel, illetve a győztes alkotókkal ismerkedhetsz meg személyesen, hanem részt vehetsz egy forró hangulatú, valódi, Balaton-parti nyári bulin. Szavazz, és találkozzunk a AXN Filmfesztivál díjkiosztó partiján!


A kisfilmekre tehát itt szavazhatsz, és persze meg is nézheted őket!