Ujj Mészáros Károly látványos, szórakoztató elemekkel színezi ki Jane Austen regényének világát, amiben mind a 11 szereplőt Balsai Móni és Schmied Zoltán fogják alakítani.

„Az előadás hangulata annyiban hasonlít a Liza, a rókatündér világához, hogy most is az a cél, hogy picit elvarázsoljuk a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra vigyük. Vetített hátterekkel dolgozunk, ezáltal sok helyszínt tudunk megjeleníteni, így látványos is lesz. A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított. A ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszéni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott”. - mondta a rendező.

Balsai Móni és Ujj Mészáros Károly a Liza, a rókatündér forgatásán

Joannah Tincey darabja Baráthy György fordításában, Ujj Mészáros Károly rendezésében 2018. szeptember 14-től látható a Centrál Színház színpadán. A díszleteket Fekete Anna tervezte, a jelmezeket Kárpáti Enikő. A rendező következő filmje, az X – A rendszerből törölve november 1-jén kerül a mozikba.