„A rendező határozza meg az egész évad stílusát, a mi munkánk pedig az, hogy az ő stílusát a lehető legjobban közvetítsük. Én soha nem gondolkoztam azon, hogy milyen az én vágói stílusom. Remélhetőleg semmilyen, pontosabban mindig olyan, amit diktál a történet, a hangulat, a rendező, az író." – mesélte Tálas Zsófia a vele készített interjúnkban. A VAN és a Rossz versek vágóját a BAFTA után most Emmy-re is jelölték, szintén az Utolsó befutók 3. évadának 6. epizódjáért.


Tálas Zsófia

Színészi fronton kisebb meglepetésre jelölték Idris Elbát a Hijack - Az eltérírett járatban nyújtott alakításáért. Dakota Fanning jelölése is váratlan fejlemény, őt a Ripley mellékszerepéért ismerték el. Naomi Watts jelölésére is kevés esélyt láttak, a kétszeres Oscar-jelölt színészt a szintén FX-es Viszály új évadáért, a Capote és a hattyúk-ért nominálták. A mellőzöttek között Kate Winslet (A rezsim) és Emma Stone (The Curse) hiánya okozta a legnagyobb meglepetést a szaksajtóban.


Gary Oldman az Utolsó befutók című sorozatban

A papírformának megfelelően ott van a jelöltek között Gary Oldman (Utolsó befutók), Reese Witherspoon, akit másodjára jelölnek a The Morning Show-ért, valamint Jeremy Allen White, aki tavaly meg is kapta a díjat A mackó főszerepéért.

A rendezőknél többek között Stephen Daldry (A korona) és Guy Ritchie (az Úriemberek sorozatváltozata) munkáját ismerte el az amerikai Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája, de olyan régi motorosok is jelöltek, mint például Mimi Leder, aki hetedjére került fel a rendezők szűkített listájára, ezúttal, ahogyan 2020-ban is, a The Morning Show-ért. Leder eddig egyszer, 1995-ben nyert rendezői Emmy-t, akkor a Vészhelyzetért díjazták.

A jelöltek teljes listája itt böngészhető.

Címlapfotó: Az Emmy-díj / Forrás: Filmtett.ro