Shawn Levy az elmúlt két évtized egyik legtermékenyebb alkotója. Projektjei folyamatosan világsikert aratnak, beleértve a többszörös Oscar-díjra jelölt Érkezést, melynek producere volt, valamint a Stranger Things-et, amelyet Levy executive producerként, és egy-egy epizódot rendezőként is jegyez. A sorozat negyedik évada 2022 májusában indult, és egyből rekordot is döntött: a Netflix angol nyelvű sorozatai között a valaha volt legnagyobb premierhétvégét produkálta több mint 286 millió órányi nézettséggel. Levy legújabb rendezése, az Adam-projekt 2022 márciusában debütált, és minden idők 4. legnézettebb filmje a Netflixen.

Levy volt a rendezője és producere a Free Guy című filmnek, amelynek mozibemutatója 2021 augusztusában, és ami a 2020/2021-es szezon legnagyobb bevételt hozó amerikai, nem folytatásos és nem franchise-alapú eredeti filmje. Filmjei között szerepel a kasszasiker Éjszaka a múzeumban franchise mindhárom része, amelyeknek rendezője és producere is volt. Levy további nagysikerű rendezései közé tartozik a Párterápia, a Vasököl és az Itthon, édes otthon.

Ryan Reynolds és Shawn Levy

Levy produkciós cége, a 21 Laps Entertainment jelenleg a Netflix All the Light We Cannot See című sorozatán dolgozik, amelynek ő a rendezője is. A Netflix további közelgő projektjei közé tartozik a Unsolved Mysteries és a Shadow and Bone második évada.

Jövőre kezdi a gyártását az Alexandre Aja rendezésében készülő Mother Land című filmnek a Lionsgate számára, valamint a Rob Savage rendezésében készülő The Boogeyman című filmnek a 20th Century Studios számára. Ezek mellett a Free Guy és a Deadpool 3 folytatása is készül, mindkettőt Levy rendezi. A mesterkurzus címe: The Man Behind Monsters and Superheroes.

Időpont: 2022. június 19. 19.00

Helyszín: Puskin mozi  (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 18.)

Regisztráció: https://nfi.hu/kepzes/fast-forward-programs/regisztraciok/shawn-levy-mesterkurzus.html

A mesterkurzus angol nyelvű, tolmácsolás nélkül. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Forrás: NFI