A 80-as évek első fele a „tűrt és tiltott” határán elhelyezkedő alternatív, underground művészet virágkora volt Magyarországon. Ennek a korszaknak emblematikus, meghatározó képviselője Víg Mihály, aki 1979-ben barátjával, Hunyadi Károllyal megalapította a Balaton együttest, amelyik kisebb-nagyobb megszakításokkal és többszörös tagcserével mind a mai napig működik. A később megalakuló és csak pár évig létező, de máig legendának számító Trabant együttesnek is oszlopos tagja volt.
 
Számos filmzenét is írt, többek között Szabó Ildikónak, Szirtes Andrásnak, Xantus Jánosnak. Tarr Béla állandó zeneszerzője lett, a Sátántangó főszerepét is ő játszotta.
 
A portréfilmben nagyon személyesen és részletesen beszél az életéről, a korszak légköréről, az alternatív kultúrához kapcsolódó meghatározó emberekről, többek között Bódy Gáborról, Xantus Jánosról, Dixiről, Vető Jánosról, Menyhárt Jenőről, Lukin Gáborról, Méhes Mariettáról, Pajor Tamásról, Tarr Béláról és a velük való kapcsolatáról. Elmeséli miért függesztette fel pár évre a zenélést, a Hit gyülekezetébe való megtérése és a felesége halála közötti időszakban. Megismerjük a munkamódszerét, gondolatait az irodalomról, zenéről, filmről, a világról.
 
Dr. Horváth Putyi és Víg Mihály a Sátántangó című filmben /forrás: NFI-Filmarchívum/ 
A számos soha nem látott archív felvétellel és sok zenével kiegészített filmben az életútján és alkotói pályája állomásain keresztül jobban megérthetjük és közelebbi kapcsolatba kerülhetünk Víg Mihállyal és Magyarország elmúlt hatvan évével. A film rendezője Kécza András.
 
A vetítést a Művészetek Völgye Fesztivál alternatív eseményeként működő 51-es körzetben közösen rendezi meg a Kontra és a Cirko Film, a belépés ingyenes, fesztivál karszalag sem kell hozzá.
 
Július 29-én, a vetítés után beszélgetés lesz Víg Mihállyal, majd Víg Sára és Víg Mihály zenélnek.
A helyszín: ARTPOOL, 51-es körzet, Kossuth utca 51., Kapolcs
A Facebook-esemény itt található.