Kapcsolódó anyagok

Számos külföldi film forog Magyarországon, és ennek korántsem csak a 20%-os adókedvezmény az oka, hanem a város sokszínűsége is, illetve azok a magyar szakemberek, akik tudják, hogyan lehet Budapestet más városokká varázsolni, egy-egy jelenet kedvéért. Egy francia filmben például Budapest egyszerre 30 különböző várost testesített meg. De vajon mely utcáinkat, tereinket lehet Buenos Airesnek eladni? Mi kell ahhoz, hogy Budapest Berlint vagy Münchent játsszon? Mire kell figyelni, ha 1950-es évekbeli utcajelenetet akarunk forgatni Budapesten? 

Április 9-én az idei évad utolsó vetítéséhez érkezik a Városfilmklub, ezúttal rendhagyó módon egy amerikai film, Az adósság lesz látható. A vetítés után Borvendég Zsuzsanna art directorral és Varga Judittal, a Prop Club alapítójával és vezető designerével beszélget majd Hegyi György moderátor. A két filmes szakember számos magyar és külföldi produkcióban csillogtatta már meg tehetségét, Borvendég Zsuzsanna például art directora volt a Bel Ami és a Vér és méz földjén című, hazánkban forgó filmeknek, Varga Judit filmográfiájában pedig olyan filmeket találunk, mint a Hellboy 2., a Robin Hood vagy a The Borgias című tévésorozatok.

A Városfilmklub újabb fotókiállítással is jelentkezik, április 9-én, 18h-kor nyílik ugyanis az FFS (Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója) csoportos kiállítása az Örökmozgóban. A kiállítást megnyitja: Barta Edit, a kiállítás kurátora és Hegyi György, az Emil.Rulez! gitárosa, a Pest megér egy estet filmklub moderátora.
A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójáról bővebben ITT.

Program:
John Madden: Az adósság
Vendég: Borvendég Zsuzsanna, számos hazánkban forgó film művészeti vezetője és Varga Judit, a Prop Club alapítója, designer
Téma: Budapest, mint Berlin, München, Buenos-Aires vagy Szarajevó
Moderátor: Hegyi György

A filmklub oldala: www.facebook.com/pestmegeregyestet