A film maga az ember, és fordítva
A.T.: 
Eddig az összes Ózd-filmemet tudatosan készítettem, ezt a mostanit viszont egyáltalán nem terveztem. Olyan volt, mint amikor az ember ott van a szerelménél, pedig nem is készült oda. Nekem ott van Ózdon a helyem, egyszer csak ott találtam magam egy kis kamerával és vettem azokat a gondokat, problémákat, amelyek az uniós csatlakozás kapcsán ott összegyűltek.

Ugyan a film Ózdról szól, de nagyon remélem, hogy ugyanúgy szól a Tiszántúlról, a Dunántúlról, az egész országról. Ezért ha ezt lezárnám magamban, az olyan lenne, mint ha az egész országot zárnám le, vagy azt, hogy filmet készítek.

filmhu:Az MTV koprodukciós partnerként vett rész a filmben. Ebből következően le is adják?

A.T.: Leadják, de nem ebből következően. Még a tavasszal hívott fel az MTV műsorigazgatója, hogy megvennék a filmet. Február 13-án, este 8 órakor adják le, de szerintem a Duna Tv-n is lemegy majd, sőt, az RTL Klub is bejelentkezett érte, indítanak ugyanis egy dokumentumfilm-csatornát.

filmhu:Mikor folytatja?

A.T.: Egy ideig biztos nem, most a Puskás-film és a nagyjátékfilmem előkészületei folynak. De ahogy ismerem magam, biztos lesz folytatás. Ez szerelem.

fotó: Szandtner Dániel