Valcz Péter Mintaapájában egy állapotos családgondozó kutat gyermeke igazi apja után az orgiába fulladt osztálytalálkozó után. A kutatást például férje, és egy öregedő prosti is nehezíti, pedig a forgatókönyvet olvasva már most alig várjuk, hogy kiderüljön, a biszex drogbáró vagy a történtek óta megtért és kolostorba vonult álszerzetes-e a szerencsés apuka. A harmadik jelölt időközben jobblétre szenderült, úgyhogy még az is megtörténhet, hogy szegény gyereknek apa nélkül kell felnőnie. De mi a szerepe ebben az egészben Ferinek, aki az igaz szerelem mézesmadzagát húzza el szegény lány előtt? 

Kordonok a munkacíme Horváth Áron drámájának, melyben a 1988-as szöuli olimpia tornászreménységére, egy kiégett zsarura talál rá a szerelem, méghozzá a kordon másik oldalán, egy tüntetésen. Szolgálatban lévő hősünk kimenti szerelmét a „brutális rendőrattakból”, ám arra nem számít, hogy egy kamera is rögzíti az eseményeket. A lányból mozgalmi celeb lesz, belőle meg titkos szuperhős, ám állása veszélybe kerül. Hogy felfigyel-e valaki a bepárásodó rohamsisakra, az kiderül 27-én. A gombamód szaporodó stadionok ellenére Horváth nem a fociról, hanem egy igazi magyar sikersportról, a vízilabdáról forgatna drámasorozatot. Hősnőnk elvállalja egy vidéki város bundabotrányba keveredett büszkeségének edzését - ám arra nem gondol, hogy a csapat nem azért sikertelen, mert még egy fejét szigorúan a víz felett tartó, komótosan tempózó kisnyugdíjas is lesprintelné. A háttérben egy titkos érdekcsoport zavarja fel az állóvizet, és fenyegeti az egyre nagyobb sikereket elérő edzőnőt. Mélyvíz. Csak úszóknak!

Ahol a vörös függöny van, ott bizony kurváknak is lenniük kell. Vannak is, és mivel előszeretettel kényeztetik a honvédelmi minisztert, senki nem háborgatja őket. Egészen addig a pillanatig, amíg a miniszter úr ketyegője fel nem mondja a szolgálatot egy izzadt liezon során. A prostiknak egyetlen esélyük van elkerülni a kilakoltatással és börtönnel fenyegető botrányt, a Hungarikum-manőver. A környék háziasszonyai viszont hamar rájönnek, hogy ha nem tesznek semmit, férjeik hamar a matyóhímző, néptáncoló, busójáró kurvák oldalára állnak. Vékes Csaba szatírája már most hatalmas dilinek ígérkezik!

Petrik András nem kisebb feladatra vállalkozott, mint Kubiszyn Viktor Drognaplójának megfilmesítésére. Gerely útja a szerkesztőségtől a nyócker „Zónájának” foglaltházáig, brutálisan őszintén, mellébeszélés nélkül. Néznénk!

Debreceni küldetés című forgatókönyvében 1859 márciusába kalauzol vissza Gönye László. Egy kivégzés előtt álló betyárvezér akasztófa helyett lehetetlen küldetést kap. Neki és társainak egy szigorúan őrzött ládát kell megszerezniük Bécsben. A láda Kossuth-bankó nyomtatására alkalmas nyomóformát rejt, és az osztrákok nagyon szeretnék visszakapni, úgyhogy megindul a hajsza tűzön-vízen, Hortobágyon át, egészen Debrecenig. Roadmovie, lóháton.

pitch 600

Így néz ki egy pitch fórum

Szirmai Melinda nem is nagyjátékfilmről, hanem egyenesen tehetségkutató realityről álmodott. A Dívány – A szereposztó fantázianévre keresztelt műsor akár egy sorozat promóciójaként is szolgálhat majd, ugyanis ezúttal nem Magyarország hangját (vagy két ballábát), hanem ígéretes színészeket keresnének. Csak egy maradhat, de a fejek csak elméletben hullanának.

Mi lesz abból, ha a harmincas évei elején járó szingli férjet és gyereket hazudik magának, csak hogy megkapjon egy állást egy családbarát cégnél? Jobb esetben másfél óra tömény helyzetkomikum (tudják, meleg férjjel, és koravén gyerekszínésszel), rosszabban egy újabb b-kategóriás magyar vígjáték. Ha Fekete Fruzsina forgatókönyve, a Gyerekjáték talál magának rendezőt, akkor nagyon reméljük, hogy az előbbi.

Dr. Mogács ízig-vérig kisember, méghozzá a keserű, kicsinyes és bosszúálló fajtából. Előbb romlott hús árusításáért bemószerolja saját munkahelyét, majd rábólint egy korrupt rendőr ajánlatára, és nagy pénzt csinál a húsbizniszből. Némi könyöklés és bokarugdosás utána a polgármesteri cím legfőbb esélyesévé válik, de mivel a háttérből többet lehet lopni, bármit elkövet, hogy ne nyerje meg a választás. Mozgássérült gyerekeket visz a jégre majálisozni, pénzt oszt a Rózsadombon, sőt még azt is bevallja, hogy nem is igazi doktor. Ezek után pedig szinte biztosra vehetjük, hogy hatalmas karrier vár rá. (Vékes Csaba filmtervének leendő főszereplője, Mogács Dániel színész, humorista a 2010-es választásokon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjeként indult a hetedik kerületben.)

Az alternatív közeljövő nem tartogat túl sok jót Magyarországnak. Gorbacsovval ’85-ben  merénylő végzett, a vasfüggöny pedig azóta sem veszített tartásából. A diktatúra mocskában vergődő Budapesten égeti papírba drogos látomásait Lencse, akinek a R.É.V. nevű cucc szolgáltatja az egyetlen áruba bocsájtható szuperképességét. A sci-fivel leöntött „neo noir” a forgatókönyvíró, Odegnál Róbert, A hívó című 2005-ös képregényének koncepcióját gondolja tovább.

A HÍVÓ trailer. Egy város, ahol sosem akarnál élni. Egy megbízás, amit sosem szabadna elvállalni. from Robert Odegnal on Vimeo.