A fesztivál 2000 eurós fődíját Nicholas Losse, az angliai National Film and Television School hallgatójának Lloyd in the corner című filmje nyerte. A zsűri elnöke (és egyben a fesztivál díszvendége) Pritt Pärn volt, a zsűri tagjai Gauder Áron rendező és Varga Balázs filmesztéta voltak. Az indoklás szerint „a film finom iróniával és látszólag egyszerű, de rafinált és játékos stílusban képes megmutatni a hétköznapi cselekedetek mélyebb összefüggéseit.”

Az Ökumenikus zsűri (elnök: Jelenits István piarista szerzetes, tagok: Fabiny Tamás evangélikus lelkész, Csoma Áron református lelkész és Feldmájer Sándor izraelita hitközségi elöljáró) díját egy fiatal belga rendező, Rémi Durin nyerte Midi et quelques... című alkotásával. A zsűri szerint „a film ötletekben, meglepetésekben gazdag, ugyanakkor elgondolkodtató egyben. A mű olyan gondolatokat idéz, melyek mellett szívesen elidőzünk, és az emlékét is magunkkal visszük.” A fiatal animátor az XPC (Olvadó Építészet) workshop keretében résztvett a fesztiválon, így a díjat személyesen vehette át.

A közönségdíjat az összegyűjtött szavazatok alapján a cseh Martin Duda Kontakt című alkotása kapta. A második és harmadik legtöbb szavazatott a francia Darrien Ferrié Overtime, illetve az angol John Paul Harney Brand Spanking című műve kapta. 

Az AniFest2 partnerfesztiváljai, a francia E-magiciens, a belga Anima és a norvég Fredrikstad Animation Festival két-két fiatal animációs művészt delegáltak az AniFestre, akik az XPC Workshop (Unfreezing Architecture/Olvadó építészet) keretében a magyar Építész Mesteriskola tagjaival közösen tettek kísérletet a modern építészet és a 3D animáció közös kapcsolódási pontjainak feltérképezésre. A záró gálán levetített két perces animációs film – melyet a workshop résztvevői a fesztivál három napja alatt közösen készítettek el – valóra váltotta a szervezők szándékait: az animáció és az építészet eltérő megközelítési módja ellenére a közös munka bebizonyította, hogy él a kölcsönös érzékenység az új struktúrák iránt.

Szintén a záró gálán került kihirdetésre a Drezdai Filmfesztivál, a Goethe Intézet és a SzimplaFilm közös ösztöndíja fiatal európai animátorok részére. A projekt célja, hogy új perspektívákat mutasson a fiatal európai animátorok számára. A 2005-ös Drezda-Budapest csereprojektre a Goethe Intézet (www.goethe.de/ms/bud/) és a Drezdai Filmfesztivál (www.filmfest-dresden.de) honlapján lehet majd jelentkezni 2005 január közepétől.