A forint arcai című kisfilmben felvillan egy összeesküvés, amelynek Esztergom városa adott otthont, látható, ahogy vér folyik a Herkules kútból, illetve az 1946-ban forgalomba került száz forintos nőalakja is sírva fakad! A bankjegyeken található miniatűr művészeti alkotások lebilincselő történetet mesélnek, és mindez ott lapul a zsebünkben minden nap.

 

Akit részletesebben érdekel, melyik jelenet, milyen bankjegyek felhasználásával készült, illetve egyáltalán hogyan készül egy animációs film bankjegyekből, az animációs stúdió honlapján talál részletesebb információt:

A film rendezője Kőszegi Tamás, aki korábban fénymásolóval készített mozgóképet (A másoló / The Copyist) és ezzel több nemzetközi díjat is besöpört. A forint arcai zenéjét szerezte és a filmet zörejezte Csontos Péter. Dramaturgja Török Zita, az animációt Péntek Ágnes Teodóra, Földeák Laura, Kállai Kamilla és Gaál Lilly Odett készítette.

Az alkotók hosszú évek kutatómunkájával több száz bankjegyet gyűjtöttek össze a világ minden tájáról, melyből reményeik szerint a világ összes bankjegyéből válogató rövidfilm is fog a jövőben készülni.