A Love, Death & Robots című sci-fi sorozat The Secret War (A titkos háború) című epizódját az Annie-díj Best FX for Media/TV kategóriában jelölték, írta meg a Dot & Line. A Netflixen látható antológia minden epizódját más alkotócsapat készítette, a The Secret War című részt a budapesti Digic Pictures animálta, rendezője Zorkóczy István.

A 17 perces kisfilmben a Vörös Hadsereg egy alakulata démoni erőkkel harcol Szibéria mélyén. A Digic Pictures főként a játékokhoz készült videóiról ismert, gyártanak 3D animációt és vizuális effektusokat egész estés filmekhez is.

Az 1972-ben alapított Annie-díj nyerteseit a Nemzetközi Animációs Filmszövetség Los Angeles-i tagjai szavazzák meg évente. Az Annie-díjakat figyelemmel kiséri a filmes szakma, mert az itt díjazottak előrevetíthetik az animéciós Oscar-nyerteseket egész estés kategóriában. Tavaly a Ruben Brandt, a gyűjtő szerepelt az Annie Awards egész estés versenyében, Bucsi Réka Solar Walk című kisfilmje pedig a rövidfilmes mezőnyben volt. A 47. Annie Awards díjazottjait 2020. január 25-én jelentik be.

Forrás: Dot & Line