Kapcsolódó anyagok

Nagy Marcell Köves GyurikéntAz InterCom adatai szerint a Sorstalansághoz hasonló erős kezdést csak igazi blockbusterek tudtak produkálni az elmúlt időkben, mint például a Pókember 2 (69 ezer), a Mindenható (63 ezer) vagy egy olyan családi mozi, mint a Szörny Rt. (65 ezer).

Általában egy film össznézőszáma hozzávetőlegesen megjósolható az első négy nap látogatottsága alapján – mondta Ádám Bernadett az InterComtól. Ennek alapján jóval 300 ezer fő felett várható a látogatók száma, ami messze meghaladja az előzetes 200-250 ezres számítást. Összehasonlításképpen a 300 ezer feletti nézőszámot elért Valami Amerika és a 200 ezres nézőszámot meghaladó Csocsó a bemutatót követő első négy nap alatt 26 ezer, valamint 15 ezer látogatót csalogatott be a mozikba.

A magas nézőszám elérésben szerepet játszik, hogy a Sorstalanság összesen 35 kópiával forog úgy a multiplexekben, mint a művészmozikban, Budapesten 16, vidéken pedig 19 tekerccsel.

A Sorstalanság sikerében azonban nemcsak a statisztika, és a puszta kópiaszám játszott fontos szerepet. Ádám Bernadett szerint a magas nézőszám elérését segítette maga a téma, a Nobel-díj ténye, valamint a rendező és a Köves Gyurit alakító Nagy Marcell személye is.