A BuSho Fesztivál legjobb magyar rövidfilmjének járó, 500 ezer forintos különdíját és a legjobb animációs film díját is Tudisco Júlia A madár gyermekei című filmje nyerte meg.

 Az NMHH 500 ezer forintos különdíját gyermekvédelem témában legjobbnak választott magyar alkotás, Az utca másik vége kapta, melyet a rendező, Nagy Kálmán távollétében az egyik főszereplő, Nagy Zsolt vett át.

A legjobb nemzetközi filmnek járó fődíjat a My Night at Flore’s című francia filmnek (r.: Louis Douillez) ítélte a nemzetközi zsűri, az Ezüst BuSho díjat a spanyol Not By Myself (r.: Doriam Alonso), míg a Bronz BuSho díj a Road The Sky című orosz/üzbég alkotáshoz (r.: Ivan Sosnin) vándorolt. 

Az utca másik vége

A legjobb forgatókönyv díjában a svájci The Mysterious Adventures of Claude Conseil (r.: Paul Jousselin és Maria-Lola Terver) részesült. A legjobb színészi alakítást Riccardo De Filippis nyújtotta az olasz Gasoline című filmben (r.: Daniel Daquino). A legjobb kísérleti filmnek a holland Gnomes című alkotást választották (r.: Ruwan Suresh Heggelman), a zsűri különdíjában pedig a szintén holland Jammed című film (r.: Isis Cabolet) nyerte. A legjobb operatőri munka díját Laurent Poulain, a spanyol The Companions fényképezéséért kapta meg (r.: José María Flores). A legjobb vígjáték a norvég Superdupermegagigasingle (r.: Håkon Anton Olavsen) lett. A Sziget különdíját a német I Don’t Want to Have to Be Loud (r.: Eva Matz) nyerte.

A diákzsűri legjobb fikciós díját a The Mysterious Adventures of Claude Conseil nyerte, a legjobb animációs filmnek járó díjat pedig a francia A Kind of Testament című filmnek (r: Stephen Vuillemin) ítélete. A diákzsűri a legjobb kísérleti filmnek a cseh 3MWh című alkotást (r.: Marie-Magdalena Kochová) választotta. A ,,legfelnőttebb gyerekfilm" különdíján az ausztrál The Meaningless Daydreams of Augie & Celeste című film (r.: Pernell Marsden) részesült.

Forrás: BuSho / Címlapkép: A madár gyermekei