A film rendezője, Gurinder Chadha a premieren elmondta, hogy a mozi Jane Austen Büszkeség és balítélet című művének modern indiai környezetbe helyezett feldolgozása. „A mozi nagyon brit-ázsiai, sok indiai és angol illetve amerikai helyszínnel.” - mondta a rendező.

„Úgy gondolom, hogy a film nagyon hűséges Austen könyvének szellemhez, és ha az írónő eljönne megnézni a sarki moziba, akkor tetszene neki.” – nyilatkozta Chadha.

A meghívott világsztárok a szokásostól eltérően nem piros, hanem rózsaszínű szőnyegen lépkedtek fel a Palladiumba, amelyet indiai kelmékkel díszítettek, és sajátos mesevilágot idéző sejtelmes fényekkel világítottak meg, miközben indiai dobosok zenéje volt hallható.

Akárcsak a regényben, a filmben is egy alsó-középosztálybeli család igyekszik kiházasítani lányait egy magasabb társadalmi pozícióban lévő férfihez. Ellenben a mozi helyszíne több ezer kilométerrel távolabb van a könyvbélitől, a mindig éneklő, zenélő indiai filmek világában, Londonban és Los Angelesben játszódik.

Austen főhősnője Elizabeth Bennet Lalita Bakshi néven szerepel a filmben, akit Ashwarya Rai, Boillywood egyik legkeresettebb sztárja alakít a filmben

A filmbeli "modernizált" főhőst, Mr. Darcyt Martin Henderson, egy los angeles-i illetőségű ausztrál származású színész játszotta, aki szerepe szerint egy nagy amerikai szállodalánc örököse. Korábban főszereplőként szóba jött még Johnny Deep és Joaquin Phoenix is.

Chadha legutóbbi mozija a Csavard be, mint Beckham volt, amely egy angliában született indiai lányról szól, akinek egyetlen vágya, hogy olyan híres focista legyen mint Beckham. A mozi óriási meglepetés volt világszerte, és ez indította el Keira Knightley (A Karib-tenger kalózai, Artúr Király) hollywoody karrierjét.

A Bride and Prejudice október 8-án kerül a brit mozikba.