A DREAMPIRE projekt célja egy nagyszabású, folyamatosan bővülő nemzetközi álomgyűjtemény létrehozása, ami várhatóan közösségépítő, művészeti és tudományos célokat is szolgál majd. A weboldalon 6 földrész sok ezer lakójának tudatalatti álommunkája között lehet majd böngészni. Ezen túl magába az álommesélésbe is be lehet kapcsolódni: regisztrációval, személyes profil kialakításával álmokat lehet rögzíteni, megosztani és kommentelni, álom blogot lehet vezetni, valamint kapcsolatba lehet lépni azokkal az emberekkel, akiknek ugyanolyan vagy hasonló álmaik vannak, vagy egyszerűen csak felkeltették az érdeklődést az álmaik. Az archívumot egyfelől a rendszeres és szervezett gyűjtések, másfelől az interaktív weboldal aktív felhasználói gyarapítják majd folyamatosan.

Az oldal a mozgóképes, webkamerás, „beszélő fej” formát preferálja, felülete ennek a használatára buzdítja a felhasználót, de egyéb médiumokban is kínál lehetőséget az egyes álmok speciális árnyalatainak kifejezésére (szöveg, fotó, rajz, zene, atmoszféra).



Nézd meg a magyar álmokat és köztük Fliegauf Bencéét is!

Az archívum jelenleg közel 3000 álomfelvételt számlál. A projekt kezdeti fázisában elsősorban a weboldal építésére koncentrálnak az alkotók, Muhi András Pires, Kapronczai Erika, Koncz Linda, Muhi Klára, Muhi Zsófia, Révész Bálint és Muhi András, ugyanakkor párhuzamosan gyűjtik, és különböző médiumokban installálják a gyűjtemény darabjait.

Tavaly nyár óta megjelentek a nagyobb magyarországi fesztiválokon az álom-improvizációs performance-al. Az előadás során színészekből, táncosokból, zenészekből álló csapat improvizál azokra az álmokra, melyeket a nézők helyben osztanak meg.

Több kiállításon szerepeltünk már a gyűjtemény, a legnagyszabásúbb akcióra július 22. és 26. között kerül sor az A38 hajón, ahol a Kiégő Izzók vizuális csapattal, és a MusiCONTACT zenei formációval karöltve egy álom labirintust hoznak majd létre az alkotók.