Kapcsolódó anyagok

Fliegauf BenedekM.A.: Így van. Mióta a Dealerrel járjuk a világot sokat beszélgettem a filmről, köztük forgalmazókkal is. Volt aki egyenesen az év legjobb filmjének tartotta, de forgalmazni senki sem akarta. Csak a fesztiválok közönségéhez juthatott el a film, ez egyébként legalább 10-15 ezer ember. Egyszer csak jött az ötlet, hogy meg kéne ezt próbálni. Nem tiszta Hollywoodot akarunk, de mindenkeppen nyitni szeretnénk a műfaji film felé. Cél az európai vagy esetleg a világforgalmazás.

filmhu: Mennyire tud Benedek sikereiből a stúdió profitálni?

M.A.: Mindenképpen jó az Inforgnak is. Engem egyre többen megismernek. De minden nemzetközi koprodukciónak a nemzeti pénz az alapja.

filmhu: Más tervekkel is megpróbálsz kilépni majd a nemzetközi piacra?

M.A.: Olyan játékfilmterveket keresek, amiben látom a nemzetközi koprodukció lehetőségét. Fliegauf terve mellett ott van Szaladják István Bíbortekercse, Fésős András Kelj fel és járj című filmterve, Monory Mész András Deka-dance című könyve és a Mutabor, Can Togay szerzeménye.

filmhu: Hogy kezded el bemutatni a Stúdiót, amikor új potenciális partnerekkel ülsz le tárgyalni?

M.A.: Az első mondat mindig Bence, utána azonban megmutatom a katalógust is, sok filmmel, díjakkal, a-kategóriás fesztiválszereplésekkel, és sok alkotóval, nem csak egy-két húzónévvel. Ez így együtt piacképessé teszi a Stúdiót Európában. Közben elkészült az honlapunk is www.infrogstudio.hu címen. Máris van két cég, egy izraeli és egy francia, akik az Interneten keresztül találtak meg minket. Most először érzem, hogy nem felesleges website-ot építeni.