Muhi András olyan filmek készítésénél bábáskodott az elmúlt években, mint a Rengeteg, a Dealer, a Fekete kefe, a Fény ösvényei, vagy a Madárszabadító, felhő, szél. Kisjáték- és dokumentumfilmes közreműködéseiről is hallhattunk, elég csak a Before Dawn, a Kis Apokrif No.1 , vagy A 639. baba fesztiválkedvenc alkotásaira gondolni. Muhi számos díjat nyert producerként az évek során: a 33., 34., és a 36. Filmszemle produceri díjai, Filmkritikusok produceri díja 2004-ben, Balázs Béla-díj 2005-ben, illetve a 3. BUSHO Nemzetközi Filmfesztivál produceri díja 2006-ban. 

"Kifejezetten keresem az együttműködés lehetőségét a többi stúdióval, akik azokon a vizeken hajóznak, ahol én is. Ide tartozik, hogy ezt a látszólag üresebb évet aktív fesztiváljelenléttel töltöttem, rengeteget utazhattam külföldre filmjeink sikereinek köszönhetően. S túl azon, hogy jó ellátogatni az egyes fesztiválokra, és elkísérni a filmjeinket, én ezt a lehetőséget arra is felhasználtam, hogy ki- és továbbépítsem a személyes kapcsolataimat. Ugyanis a szerzői film világában, de a dokufilmeknél is valós kitörési pont a nemzetközi koprodukciókba való bekeveredés. Azon kívül, hogy a meglévő terveinkre keresek partnereket, nagyon szívesen belekapcsolódnék külföldön indult filmekbe" - mondta Muhi a filmhunak adott interjújában.

Az Európai Filmakadémiáról

Az Európai Filmakadémiát 1989-ben alapították, még Európai Filmszövetség néven. Az ötlet már 1988 novemberében, az Európai Filmdíj kiosztóján felmerült. Az első elnöke Ingmar Bergman volt, helyettesével Wim Wenders-szel és még negyven filmkészítővel együtt szívügyük volt, hogy az európai filmre irányítsák a nemzetközi figyelmet. A szervezet két évvel később, 1991-ben kapta meg a mostani, végleges nevét. 1996-ban Wenders vette át az irányítást. Az aktuális helyettese Yves Marmion, francia producer

2005-ben Kántor László lett az EFA tagja. Az Új Budapest Filmstúdió vezetője az Európai Filmakadémia tagjaként különböző fesztiválokon vesz részt, illetve előadásokat tart, és propagálja az európai filmet. Az egyik ilyen program alkalmával Belgrádban  találkozott Wim Wenderssel, aki még a Csapda forgatásán is tiszteletét tette.