Április elején felröppent a hír Twitteren, hogy Bong Joon Ho animációs filmet fog gyártani. A rendező egy filmes suli hallgatóinak tartott előadást, ahol elmesélte, hogy majdnem minden reggel hajnalban megnéz egy filmet, és nagy álma, hogy egyszer animációs filmet készítsen. Az álom úgy tűnik valóra válik, ugyanis Korea egyik VFX és animációs produkciókat gyártó cége, a 4th Creative Party megerősítette a hírt a ScreenDaily-nek.

A ScreenDaily azt írja, hogy a CGI animáció egy dráma lesz, mely a mélytengeri élőlények és az emberek kapcsolatával fog foglalkozni. A lap szerint a koreai rendező már 2018 óta dolgozik ezen az animációs projekten, melynek forgatókönyvét idén januárban fejezte be. Jelenleg egy angol nyelvű élőszereplős mozifilm forgatókönyvét írja, az animációs film csak ezután következik.

Bong Joon Ho már korábban is dolgozott a 4th Creative Party stúdiójával A gazdatest, a Snowpiercer és az Okja című filmjein, de a koreai stúdió többek közt Park Chan-wook kultfilmjein is munkálkodott (Oldboy, Stoker, The Handmaiden).

 

Az Indiewire szerint Bong Joon Ho idén februárban jelentette be, hogy az Élősködők óta két forgatókönyvön dolgozott, és az egyiket – ezek szerint az animációt – befejezte. "Olyan érzés [ezeket a forgatókönyveket írni], mintha kettéhasítanám az agyam bal és jobb féltekét." Az egyik forgatókönyvről azt mondta, hogy egy koreai film, melynek helyszíne Szöül, tele horror- és akcióelemekkel. Az Indiewire szerint úgy tűnik ez az animációs filmre vonatkozó kijelentése volt, ugyanis az angol nyelvű mozifilmet Bong drámaként írta le, mely 2016-ban megtörtént, valós események alapján készül.

A két filmről egyelőre nem tudni többet. Bong Joon Ho a járvány alatt az HBO Élősködők tévésorozatán dolgozott Adam McKay amerikai rendezővel együtt.

Forrás: Indiewire