Zsótér Indi Dániel első filmje, a részben közösségi finanszírozással készült A Karantén Zóna forgalmazóra talált, a Magyarországon a frissen indult HBO Max kínálatában lesz hamarosan elérhető.

A Karantén Zónát a The Twilight Zone (Alkonyzóna) amerikai sci-fi/fantasy sorozat, a Black Mirror disztópikus világa és a 2020-as karanténhelyzet inspirálta. A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. A szkeccsfilm arra az új és kényszerű állapotra reflektál, amit az egyedüllét vagy pont a másokkal való összezártság nehezít meg igazán. Az alkotókat az foglalkoztatja, hogy ez az új élethelyzet milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, a testre és pszichére.

Az öt epizódból álló filmben olyan színészek szerepelnek, mint Pásztor Erzsi, Ujréti László, Makranczi Zalán, Majsai-Nyilas Tünde és Ónodi Eszter. A forgatókönyvet Vida Orsolya és Zsótér Indi Dániel írta, a film vezető operatőre Dimeth Balázs Ferenc mellett pedig Gajdics Dávid, Szentiványi Gábor és Szombath Máté fényképezték az egyes epizódokat.

Forrás: A Karantén Zóna