Ennek első, egyben legfontosabb állomása az október 1-jén megrendezésre kerülő pitch forum, amikor mindenki előáll a saját filmtervével, amire a hallgatóság reflektálhat. Persze leginkább az előadókat, mindenekelőtt Muhi András producert kell meggyőzni, mert a vezető produceré a végső döntés azt illetően, hogy mely tervek kerülnek aprólékos kidolgozásra, és forognak le a következő hetekben.

Az első hét után minden csoportnak elő kell állnia a forgatókönyvvel. A plenáris ülés, élén Muhi Andrással elbírálja, és döntést hoz. Ha úgy ítéli meg, hogy rendben van a könyv, a csoport elkezdheti a forgatást, de lehetséges, hogy a csoport nem kapja meg a startengedélyt, és tovább kell dolgozni forgatókönyvön.

A stúdió pontos, előre meghatározott beosztás szerint kamerát (HDV), vágóasztalt és hang-utómunka lehetőséget biztosít. Ezen felül viszont mindent a csoportotoknak kell előteremteni, megoldani, „legyártani” (szereplők, helyszínek, világítás…).

A workshop végeztével a tantestület választja meg a tanfolyam legjobbját, aki visszakapja a befizetett tandíját.

A tanfolyam díja: 180.000 forint, korhatár nincsen.

A felvételi tervezett időpontja 2007. szeptember 17-19.

Jelentkezés Muhi András Piresnél a muhielf@freemail.hu vagy a mhndrs@gmail.hu címen, és a 06-30-645-45-81-es telefonszámon.