Politzer Péter: War next door (Vajdai Vilmos)
Az MMKA kisfilmekre kiírt pályázatán Fliegauf Benedek, Politzer Péter, Buvári Tamás és Kenyeres Bálint részesült támogatásban. A stúdió egyelőre vizsgálja, melyikük, s miképp tudna elindulni az adott financiális lehetőségek mellett.

A tavalyi évhez hasonlóan most is bő dokumentumfilm-terméssel rukkol elő az Inforg. Fliegauf Benedek Pörgése már elkészült, Buvári Tamás Arcok-Csetfalva című opusa pedig az utolsó simításokra vár. Varga Ágota az idén újra történelmi témájú filmmel jelentkezik. Zelki János Auschwitzban járt kamerájával az Oktatási Minisztérium által diákok számára szervezett látogatáson. Lakatos Róbert erdélyi témában két filmet is készít, Vécsei Márton ingatlanközvetítőkről forgat, és Fésős András is az Inforg Stúdióban vágja Herskó János-portjéját.

Egyelőre nem világos, hogy Ferenczi Gábor, Politzer Péter és Bódis Kriszta filmterve el tud-e készülni az MTFA által megszavazott támogatásból. A következő hetekben kezdheti meg Muhi Klára a Sorstalanság werkfilmjének összevágását, ami szintén Inforg-produkció lesz. Mindeközben az MTV és a Duna TV viszonylagos rendszerességgel sugározza a tavalyi év dokumentum- és kisjátékfilm termését.