Januártól az olaszországi mozik közönsége is láthatja Zomborácz Virág első játékfilmjét, az Utóélet-et, mely 2014 egyik kiemelkedő magyar filmsikere volt. Ezen a héten Mantovában az olasz művészmozik szövetségének (FICE) éves találkozóján már az országos mozipremiert megelőzően műsorra tűzik a magyar filmet.

A Kristóf Márton, Petrik Andrea, Anger Zsolt és Gálffi László főszereplésével készült Utóélet világpremierje az A-kategóriás Karlovy Vary filmfesztiválon volt tavaly, majd Spanyolország rangos filmes eseményén, a valladolidi filmfesztiválon a „Meeting Point” válogatás legjobb filmjét illető díjat nyerte el. Zomborácz Virág alkotását fődíjjal jutalmazta az olaszországi Bergamo filmfesztiváljának zsűrije márciusban, majd Vilniusban a főszereplő Kristóf Márton kapta a legjobb színész díját. Temesváron az Utóélet nyerte a közönségdíjat az európai filmek fesztiválján júliusban.

A Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült Utóélet-ben a mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. A lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, ám szellemként továbbra sem tágít Mózes mellől. A fiú kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére lesz egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea).

A filmet eddig több mint 22 ezren látták a magyarországi a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában, jelenleg is műsoron van a budapesti Örökmozgó helyén nyílt Art+ Cinema moziban és hamarosan megjelenik DVD-n.

(forrás: Magyar Nemzeti Filmalap / Magyar Filmunió)