Az eddigi híradások 4-5 film elkészüléséről számoltak be, de ettől lehet eltérés, mert Fazekas szerint annyi mozi készül el, ahány arra érdemes. Első körben az RTL Klub és a Hunnia Filmstúdió 3-3 fős zsűrije 15 szinopszist válogat ki aszerint, hogy megfelelnek-e az igényes közönségfilm kritériumainak. A kiírásban nincs műfaji megkötés, így az egészestés mozik mellett sorozatötleteket is vár a kereskedelmi csatorna és a stúdió közös zsűrije.

Egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy név szerint kikből állna a zsűri, és mikorra születnek meg a döntések. A kereskedelmi csatorna sajtósa egyelőre arról sem tudott informálni, hogy kiket hívnak meg a nyertes pályamunkák forgatókönyvvé írására, majd a filmek megrendezésére.

Szintén a médiában megjelent korábbi infromáció, hogy a legjobb szinopszisok szerzői jutalmat kapnak, két millió forintot. Az összeg kifizetése egyben a szerző jogok megvásárlását is jelenti. A Hunnia Filmstúdiót képviselve Sándor Pál korábban azt nyilatkozta, hogy körülbelül 200-250 millió forint jutna egy-egy project elkészítésére.