A moziban mindig meghitt hangulat uralkodik ezeken a napokon, a vendégek (akik közül sokan évről évre visszatérnek) a mozi alapítóival, dolgozóival és önkénteseivel együtt koccinthatnak a jó filmekre.

Premier előtt már látható a Boldog idők című francia romantikus vígjáték. A két ünnep közötti időszakban is készülnek új bemutatókkal. December 26-tól már premier előtt meg lehet nézni a Cirkóban a Lola és a fiúk című francia filmet (Ludivine Sagnier főszereplésével), december 27-től pedig a Chichinette – Véletlenül kém lettem című dokumentumfilmet vetítik, amely egy rendkívüli nő eddig sosem hallott történetét mutatja be: hogyan lett a zsidó származású Marthe Cohn a francia hírszerzés egyik legfontosabb kémnője a második világháború alatt?

A mozi műsora egészen a január 8-i napig megtalálható a weboldalon, online jegyvásárlás is itt lehetséges.

Sokan úgy is eljönnek a Cirkóba, hogy nem tudják mire ülnek be

Negyedévszázados fennállását ünnepli idén Európa legkisebb mozija, a Cirko-Gejzír, amely kultikus hellyé vált a fővárosi filmrajongók körében. A mozi alapítója és vezetője, Balassa Péter mesélt nekünk arról, milyen volt szovjet tábori gépeken vetíteni, miért hevert náluk sokáig a Sátántangó egyetlen kópiája és melyik vetítésen tapsoltak rendszeresen állva a nézők. Beszélgettünk arról is, hogyan tud manapság túlélni egy független művészmozi, és hogy milyen egy "tipikusan cirkós" film.

Forrás: Cirkofilm