A játékfilmes kategória díjazottjai 

Mészáros Márta zsűrielnök értékelésében elmondta: "Az elsőfilmesek munkáját nehéz volt egy öregasszonynak megítélnie. Sok vita volt, hogy a filmek nagy része a szexről és a halálról szólt, és nem az emberről és a szeretetről. Kevés volt az olyan film, ami a bonyolult társadalmi viszonyokról szólt volna. A szexben sem volt erotika, inkább a kegyetlenségről szólt, valami helyett volt. A fiatalokat nagyon foglalkoztatja ez, és ez így van rendjén. Amikor fiatalok voltunk, mi is át tudtuk élni ezt az erotikus világot. A mi generációnk egyszerűbb helyzetben volt, mert mi tisztábban láttuk, hogy mi ellen kell szót emelni." - a zsűri elnöke még folytatta volna Zsigmond Vilmos méltatásával, ám Hajós András belefojtotta a szót.

Az este során átadott díjak:

Aranymikrofont kapott a Mázli, Valami Amerika 2., Pinprick hangmérnöke, Major Csaba.

Az 1 vágásért Aranyolló díjban részesült Kiss Wanda.

Látványtervezői díjban részesült Lányi Fruzsina, Pater Sparrow, Varga Judit az 1 képi világának megteremtéséért. 

A legjobb eredeti filmzenének járó díjat az Utolsó Idők című film zeneszerzői, Márkos Albert és Harcsa Veronika kapták.

A játékfilmes produceri díjat a Papírrepülők és az 1 producere Csáky Attila kapta. Csáky köszönőbeszédében arra kérte az alkotókat, hogy merjenek bízni a producerekben, a filmszakmai szervezeteket pedig arra, hogy támogassák a magyar filmeket, mert jó helyre fog kerülni a pénz.

A legjobb forgatókönyvíró díjat a Mázliért Hegedűs Bálint kapta.

A legjobb férfi színész alakítás díját a Príma primaverában és a Mázliban nyújtott alakításáért Lukáts Andor kapta. 

A legjobb női színész alakítás díját a Majdnem szűzért Ubrankovics Júlia kapta. A fiatal színésznő Bacsó Péter rendezőnek mondott köszönetet.

A Simó Sándor elsőfilmes díjat megosztva kapta az Intim fejlövés (r:Szajki Péter) és a Papírrepülők (r:Szabó Simon). A két elsőfilm egyébként a két legolcsóbb film volt a szemle programjában: Szajki Reich Péternek, Szabó Simon pedig Csáky Attilának, és az egész stábjának mondott köszönetet. "Afterjka!" - mondta még Simon búcsúzóul D. Tóth Kriszta mikrofonjába.

A legjobb játékfilm operatőr díjat az 1 fényképezéséért Tóth Widamon Máté kapta. Az operatőri díj két részből áll: a Sparks - Panavision cég 60.000, dollár értékű Panavision kamera csomagot ajánlott fel, amelyet az operatőr a következő magyar játékfilm forgatásához használhat fel, emellett a Magyar Filmlaboratórium díja is a legjobb operatőrnek jár.

A játékfilmes kategória legjobb rendezői díját a Tréfa direktora, Gárdos Péter kapta. Gárdos a film mágikusságáról beszélt, és alkotótársainak, Bíró Zsuzsának és Seregi László operatőrnek mondott köszönetet.

A szórakoztató közönségfilm díját a Valami Amerika 2. (r:Herendi Gábor) nyerte. "Zavarban vagyok, nincs ebben gyakorlatom, nem sok díjat kaptam még." - kezdte a rendező. Herendi feleségének mondott köszönte meg, aki rábeszélte, hogy második részt csinálni nem annyira ciki. A díj értéke 25 millió forint és a TV2 felajánlása, a következő játékfilm megvalósítására fordítható.

A játékfilm kategória fődíját, az Aranyorsót Mátyássy Áron Utolsó idők című filmje kapta. A rendező Rage Against The Machine feliratú trikójában mindenkinek köszönetet mondott, aki bízott benne. "Simó Sándornak, hogy felvett a főiskolára, Grunwalsky Ferencnek, aki az osztályfőnököm volt. A főiskola után találkoztam Bodzsár Istvánnal, aki bízott bennem. Egy embert emelnék ki: ez a feleségem, aki nélkül az életem és ez a film sem tartana itt." Mátyássy Áron felesége egyébként a film főszereplője, Vass Teréz.

A gála zárásaként levetítették a Made in Hungária című filmet.