Július 19., kedd, 18:00, Szerelmes biciklisták (Bacsó Péter, 1965) // András, Albert és Bence álmai valóra válnak, amikor biciklitúrára mennek a Balatonra. Napfény, vízpart, csinos lányok. András és öccse Bence ugyanannak a lánynak csapják a szelet, Eszternek. András ráveszi öccsét, hogy mondjon le a lányról, akit egy este meghódít, ám másnap elhagy. Eszter a fiú után megy, de András elküldi.

Július 20., szerda, 18:00, A legszebb férfikor (Simó Sándor, 1971) // A negyvenes éveiben járó Alker Tamás üzemi újságíró, elvált, körülményei rendezetlenek, lakása nincs, mint annyi más hasonló körülmények között élő kortársának. Szerelmével, Eszterrel sem élhet együtt, mert az asszony nem mer elválni, fél a bizonytalantól. Tamás most két évre bérbe vehetne egyet, de ehhez húszezer forintra lenne szüksége. Megkezdődik a pénz utáni hajsza. A munkahelye nem segít, Alker megpróbálja hát apránként előteremteni az összeget. Volt felesége még a bútorait is eladja, sőt a vállalati takarítónő is beszáll. A lakásavató azonban veszekedéssel végződik: Eszter nem akar válni...

Július 21., csütörtök, 18:00, Közel a szerelemhez (Salamon András, 1999) // Karcsi, a tanyáról felkerült fiatal és tehetséges rendőr találkozik egy magára maradt kutyával, akit Bobinak nevez el. A fővárosi rendőrségnél töltött első napjai már csalódást okoznak Karcsinak. Szótlan, magányos marad, a társai különcnek tartják. Később egy kínai lánnyal is találkozik, aki a fiatal kora miatt rá váró kényszer-abortusz miatt menekül Magyarországra, hogy itt szülje meg gyermekét.

Karcsi a lányt Máriának nevezi, szerelmesek lesznek egymásba. Karcsi, aki különben is hallgatag ember, most úgy érzi, végre megtalálta azokat, akiket igazán szeretni tud. A kutya és a kínai lány többet jelent neki bárkinél és velük beszélgetni is jobban tud. A rendőrségen azonban nem nézik jó szemmel Karcsi különös kapcsolatait. Egy éles konfliktus után Karcsi börtönbe kerül, a lány és a kutya eltűnik. Hogyan szerzi vissza Karcsi Bobit és Máriát?

Forrás: port.hu, Örökmozgó Filmmúzeum