Megalakulásának alkalmából kódolatlan hétvégét tart az új HBO3 csatorna, most szombaton és vasárnap. Ezen a hétvégén olyan saját gyártású klasszikus sorozatokat felidéznek, mint a kultikus Maffiózók, a tavaly mozifilmmel is visszatérő Törtetők, vagy a második világháborúban játszódó Elit alakulatA régi kedvencek mellett újabb sorozatok is helyet kapnak a műsorban: az Alelnök, a Csajok és a Szilícium-völgy néhány epizódja mellett, műsorra tűzik a novemberben bemutatott Aranyélet első epizódját is. 

 

 

A sorozat első évada tavaly nyáron készült el, júliusban az egyik forgatási napra is kilátogattunk, ahol az egyik alkotó, Mátyássy Áron az akkor még alakuló történetről, a két főszereplő, Thuróczy Szabolcs és Ónódi Eszter pedig a karaktereik természetéről meséltek nekünk. Teljes helyszíni riportunk itt olvasható

A forgatás után Kriegler Gáborral, az HBO Magyarország forgatókönyv-fejlesztésekért felelős kreatív producerével is elbeszélgettünk. A történetet egy finn sorozat inspirálta, az interjúban ennek a 'magyarosításáról' is szó volt: "Döntenünk kellett, hogy vagy hagyjuk az egészet, vagy elfelejtjük az eredetit és újra építjük az elejétől. Személyesen engem nagyon érdekelt a téma, ez a sztori és mindaz, ami a magyar társadalomról elmondható általa, így hát vettünk egy nagy levegőt, fogtuk az alap kiindulópontokat, a családot, akikről szól, és elkezdtük újra gondolni, hogy mitől lesz ez teljesen magyar. "

Az Aranyélet első része március 27-én, vasárnap 21:00 órától látható az HBO3 műsorán. A csatorna részletes hétvégi programja a hivatalos oldalon található.