A látványos utcai jelenetek során teherautós üldözést, tank-ostromot és robbanásokat rögzítettek: a hazai filmiparban ritka technikai követelményeket és megoldásokat kívánó forgatás stábja 120 főt számlált, a végefőcímen összesen 48 színész neve szerepel, és volt olyan nap, amikor majdnem 700 statiszta vett részt a jelenetekben. A munka egyik – itthon szokatlan – specialitását az adta, hogy párhuzamosan két csapat dolgozott. Míg a rendező a színészek közreműködésével készülő részek felvételit vezette, Vic Armstrong, az Oscar-díjas kaszkadőrszakértő és akciójelenet-rendező a robbanások, utcai harcok megkoreografálásán valamint az ehhez szükséges technika irányításán dolgozott. Ő vezette többek között a 4 legnagyobb akciójelenet (a Magyar Rádió ostroma, a Kossuth téri sortűz reprodukálása) filmezését is.

A Fenyő Iván, Dobó Kata és Csányi Sándor főszereplésével készülő Szabadság, Szerelem története a valóságon alapul, ám a történelem a fantáziával keveredik benne: a forgatókönyv két szála fiktív figurák és epizódok segítségével bomlik ki. Az 1956-os forradalom eseményei így kapcsolódhatnak össze az olimpiára készülő vízilabda-válogatott tagjainak kalandjaival. A filmben fontos szerepet játszik Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Czapkó Antal,  Jordán Tamás és Haumann Péter, valamint az olimpia vízilabda csapat néhány tagja is.

A digitális utómunka és vágás már a forgatás első hetén megkezdődött: mostantól az utómunkával foglalkozó szakembereké a főszerep. A tervek szerint a Szabadság, szerelem díszbemutatójára a forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, 1956. október 23-án kerül sor.

Goda Krisztina rendező mondja: „Számomra az elmúlt két hónap szakmailag több szempontból is rendkívül tanulságos volt. A produkció mérete, bonyolultsága és a forgatás hossza is kemény erőpróbának bizonyult, úgyhogy nem tagadom, jó érzés a végére érni."