Kapcsolódó anyagok

G.P.: Egyelőre van egy angol nyelvű buletinünk, folynak az előkészítő tárgyalások, de a forgatókönyvet egyelőre még nem adtuk be az MMK-hoz, mert előbb be akartuk fejezni A porcelánbabát és a Mikulást.

A Hét erotikus történet megvalósításának anyagi vonatkozásairól a Tivoli-Filmprodukció Kft. igazgatója Szekeres Dénes elmondta, hogy elsősorban A porcelánbabát szeretné végleg lezárni, amelynek bemutatójára idén szeptemberben kerülhet sor. A magyarországi premiert megelőzően azonban a filmet még elindítanák külföldi fesztiválokon is. "A porcelánbabát most neveztük a Cannes-i Filmfesztiválra, és áprilisra kapunk választ arra, hogy szerepel-e majd a programban. Ezen kívül meghívásunk van több rangos filmes eseményre, például Moszkvába, Karlovy Vary-ba, is, és szeretnénk indítani Velencében, Locarnóban is" - mondta Szekeres Dénes. Az alkotók ezzel a film presztízsét szeretnék növelni még a magyarországi vetítések előtt.

A Tivoli-Filmprodukció igazgatója hozzá tette, hogy további filmtervek kidolgozására is készülnek. Többek között Ragályi Elemér egy és Sas Tamás két forgatókönyve van náluk. Legközelebb tényleges munka Bacsó Péter új filmjével, a Lumnitzer nővérekkel májusban kezdődik.