A Screen Daily írta meg, hogy Blake Lively lesz a főszereplője Mundruczó Kornél új filmjének, a Proxy című sci-finek. A filmről a Radio Times oldalán találtunk szinopszist: a közeljövőben játszódó, feszült sci-fi thrillerben a főszereplő nő csodával határos módon túlél egy balesetet, a tudata pedig egy bioszintetikus testben ébred újra.

A film producerei Endeavor Content és Aaron Ryder, akik Denis Villeneuve Érkezés című filmje mögött is álltak. A projektet az Európai Filmpiac közönsége előtt prezentálják februárban, a Berlinalén.

Mundruczó Kornél az angol nyelven forgatott Pieces of a Womannel tört be Hollywoodba, melyben olyan menő színészek szerepeltek, mint Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Molly Parker és Ellen Burstyn, Kirby-t ráadásul a szerepért jelölték a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra is.

A 34 éves Blake Lively a Pletykafészek című sorozattal vált ismertté a nagyközönség számára, előtte talán a Tolvajok városa a legfigyelemreméltóbb filmje, de melegen ajánljuk a Négyen egy gatyában (2005) című darabot is, melyben négy lány nyári kalandjait követjük nyomon. Azóta játszott Woody Allen Café Society című romkomjában, A zátony című monohorrorban érte izgultunk a túlélésért, ő minden idők legjobban öltözött antagonistája az Egy kis szívességben, legközelebb pedig a Ritmusszekció című bosszúfilm főszereplőjeként fogjuk viszontlátni.

Forrás: Screen Daily