Az Isteni műszak című film rendezője, Bodzsár Márk ezúttal színdarabot írt és rendezett, a W. úr üzen című művét Raymond Chandler Hosszú álom című krimije ihlette. A 2013-as Titánium Tehetségkutató Platform keretében díjazott darab a pesti alvilágot, az éjszakai életet mutatja be. A film noirt idéző mű nem az 1930-as évek Los Angelesében, hanem napjainkban, Budapesten játszódik.

A groteszk humorú darabban Börcsök Enikő haldokló maffiózóként lövöldözik, Szabó Kimmel Tamás pedig az éjszakai élet új császára. "A darab alapvetően tomboló egókról szól, és olyan képzeletbeli figurákról, akik vagy hatalmat és pénzt akarnak, vagy éppen szerelmet, és ezekhez a célokhoz görcsösen ragaszkodnak. Mindannyiunk nagy szerencséje, hogy csak az előadás világában léteznek" - áll a produkció ismertetőjében.

wur2 600
Stark Natasa és Rába Roland (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Az előadásban Börcsök Enikő és Szabó Kimmel Tamás mellett Rába Roland, Ötvös András, Szabó Emília és Stork Natasa is játszik, a jelmez Tihanyi Ildi, a díszlet Szabolcs János, a zene Matisz Flóra munkája.

A darab május 14-én és 29-én is látható az Átrium Film-Színházban.

Olvasd el a rendezővel első játékfilmje bemutatóján készített interjúnkat is!

(fottás: MTI)