Az országosan legjobb 10 ingerküszöbéhez elegendő 5000 néző fölé csak A kilencedik légió és a Step Up 3D jutott a premierfilmek közül. Előbbi nem azonos az itt forgott magyar koprodukcióval, bár ugyanazt a címet kapta, aminél van elegánsabb forgalmazói húzás is (eredetileg a Centúrió (Centurion) névre hallgatott) - tele van viszont sztárokkal, mint pl. a 300-ból ismert Dominic West, a Quantum csendjében feltűnt Olga Kurylenko, a dogmasztár Ulrich Thomsen avagy Az éhség felfedezettje: Michael Fassbender. Mindösszesen 5680 nézőre volt ez elég.

stepup3d_500
...na, ezt tessék elképzelni térben!...

A hétvégi össznézőszám 107 ezer felett volt, ami enyhe javulás a múlt héthez képest, de azért messze van a kívánatostól. A Shrek a vége... a 8. hete csücsül a listán, 489 ezernél is nagyobb össznézettsége nem teszi túlzottá azt a jóslatot, hogy két hét múlva az ötszázezredik nézőjét köszöntheti a jegyszedő néni/bácsi valamelyik mozgóképszínházban. Amellett, hogy több film is átlépegeti a százezres határt, nem zárunk valami erős nyarat, ami nyilvánvalóan a filmek hibája - a Shrek mellett még az Eredet teljesített jól, amely a héten is második, lenyomta ugyanis a Step Up 3D, egy táncos látványosság, filmnek erős lenne nevezni, de tény, hogy duplaanyi nézője volt, mint a 2. és a 3. helyezettnek - a 3D egyben az alapfilm nézőszámának megháromszorozódását is jelenti. A Ragadozók két hét alatt átlépte az ötvenezres határt.

lastexorcism_500
Ez nem tánc, bár szintén ördög műve

Amerikában is futnak ki a filmek, Eli Roth produceri felügyelete mellett készült el az ördögűzős téma egy újabb feldolgozása, amolyan kézikamerás-dogmás olcsós REC-Paranormal Activity izé, 1,8 millióból (ezzel a legolcsóbb ilyen témájú film, Az ördögűző: A kezdet pl. 80 millióból készült, és csak a felét tudta visszahozni) ez, mondhatni, megtérült: a The Last Exorcism 21,3 milliót hozott. A Takers pedig egy krimi, és 300 ezer dollárral maradt el az ördögtől, mindketten lenyomták a The Expandablest.

boxo100829_630

(forrás: Box office mojo, forgalmazók heti eredményei)