Az augusztus utolsó két hete a kimerülés jeleit mutatta: az addig felpörgő filmnézési kedv alábbhagyni látszott, előbb 35, majd 14%-kal estek vissza a bevételi adatok az előző héthez képest. A nézőszám ennek megfelelően tendált a százezres határhoz, de nem lépte át.

Az augusztus 12-15-i hétvégén Salt ügynöknek kellett volna bizonyítania, hogy nemcsak kozmetikusi és plasztikaisebész-szemmel nézve izgalmas, hanem a nézőket is képes megtaálni. Néhányat sikerült is, ám a 16 620-as szám azért vélhetően nem csengett olyan szépen a forgalmazó irodájában.

Az Eredet ellenben még mindig hasított, még ha páran ki is kezdték a film vas(nak tűnő)logikáját, a tömegek azonban szívesen engedik át magukat a hármas álomkommandónak - ez a film volt a legnépszerűbb, már 272 ezernél is több nézője volt.

A Bogyó és Babóca eredményeiről csak budapesti viszonylatban tudunk beszámolni, 1541 néző látta a filmet - kicsit kevés ez.

predators_3
A Predators mutatja az utat


A következő hétvégén is volt kiért izgulni, a Ragadozók ugyanis ekkor érkezett meg ide - a július 9-i amerikai bemutatóhoz képest elég későn. Mivel még nem jött ki az amerikai DVD-megjelenés, letöltésre csak rosszabb minőségű példányok voltak elérhetőek, de talán még így is tesztelhető az a letöltéspárti érv, mely szerint a csak kedvet csinál a mozimegtekintéshez.

A Predatornak persze van itthoni rajongótábora, és volt bőven sajtótámogatása is a filmnek (bár ez nem szokott mindig segíteni) - így vagy úgy, a film bejött, igaz, egy szerényebb héten, de lenyomta az Eredetet, méghozzá magasan, tízezerrel több nézőt gyűjtve be. Gratulálunk! A film amúgy túllépte a 100 millió dolláros összbevételt, s lassan háromszor annyit hozott a konyhára, mint amennyibe került (40 millió dollár).

Amerika felült az elaggott legendák fogatára, a The Expandables, Sylvester Stallone eddigi legsikeresebben nyitó filmje már a második hete vezet.

boxo100816_630


boxo100823_630

(forrás: box office mojo, odeon.hu, forgalmazók heti eredményei)