Június 11. és 17. kerül sor idén az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra, a rangos esemény versenyprogramjában pedig Buda Flóra Anna 27 című rövidfilmje is szerepel — szúrta ki a Dot & Line. A magyar-francia koprodukcióban készült animáció főszereplője a 27 éves Alice, aki még mindig a szüleinél lakik és a hétköznapok szürkeségéből ábrándozásokba menekül. A szereplőknek Stork Natasa, Farkas Franciska, Szabó Simon, Fekete Ádám, Enyedi Éva és Kaszás Márk kölcsönzi a hangját.

27 / Forrás: Dot & Line

A rendező a projektet eredetileg a viborgi Open Workshop keretében fejlesztette, 2020-ban elnyerte az annecy-i fesztivál MIFA pitchfórumának Ciclic-díját, melynek keretében hat hónapig fejlesztette filmtervét Franciaországban. A 27 francia Miyu és a magyar Boddah gyártásában készült, producere Emmanuel-Alain Raynal, Pierre Baussaron, Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin. 

Buda Flóra Anna 2018-ban diplomázott a MOME animációs rendező szakán. Entropia című diplomafilmje megnyerte a legjobb rövidfilmnek járó Teddy-Díjat a 2019-es Berlinalén.

Forrás: Dot & Line / Címlapkép: Buda Flóra Anna