A filmeket eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. A Hivatalos válogatásban hat dokumentumfilmet láthat a közönség hat különböző országból (Argentína, Brazília, Kolumbia, Nicaragua, Mexikó és Chile), melyek közül mindegyik fontos nemzetközi fesztiválokon szerepelt, többet díjjal is elismertek. A 2018-as év Fókusz elnevezésű válogatásában Ecuador lesz a középpontban, ahonnan három alkotás érkezik. Ezenkívül egy Retrospektív szekcióval is készülnek a szervezők, ahol a nemrég elhunyt brazil rendezőre, Eduardo Coutinhóra emlékeznek két már klasszikussá vált dokumentumfilmjével.


Az eseménysorozat szervezőinek célja, hogy Latin-Amerikát közelebb hozzák Budapesthez, és hogy a fesztivál résztvevői az igaz történeteket újszerű módon bemutató dokumentumfilmek segítségével merülhessenek el a távoli kontinens izgalmas kultúrájában. Az idei fesztiválon 11 filmet mutatnak be három szekcióban. Az érdeklődőket a filmvetítéseken kívül további érdekes programok is várják: kóstolót kaphatnak a latin-amerikai konyha ínyencségeiből és a földrész remek boraiból, valamint beszélgetéseken, fotókiállításokon és latinosan szenvedélyes hangulatú partikon is részt vehetnek.

A fesztivál részletes programjáról a Déli-Doku honlapján, illetve Facebook-oldalán lehet bővebb információt találni. A vetítések és a fesztivál programjai ingyenesek. A Déli-Doku Budapest különböző pontjain (Bem Mozi, Lumen, Cervantes Intézet, Aurora, House Bar stb.) lesz megtartva, a rendezvény az NKA és a részt vevő országok magyarországi nagykövetségei támogatják.