A zsűri Nagydíját a Coen testvéreknek az amerikai folkzene hajnaláról szóló Inside Llewyn Davis című zenés filmje érdemelte ki. Joel és Ethan Coen nosztalgikus és abszurd humorral teli filmje egy tehetséges és kompromisszumokra nem hajlandó, de az életben "lúzernek" bizonyuló képzeletbeli folkzenészről szól. A történet 1961-ben, a folkzene hajnalán, Bob Dylan és a későbbi világsztárok feltűnése előtt játszódik a New York-i Greenwich Village-ben.

Cannes dijatado 500
Az est háziasszonya, Audrey Tautou


A legjobb rendezés díját a mexikói Amat Escalante vehette át a mexikói kábítószer-kereskedők világáról szóló, Heli című alkotásáért.

Cannes Aranypalma2 500
Uma Thurman az Arany Pálma nyerteseivel: Abdellatif Kechiche, Léa Seydoux és Adele Exarchopoulos


Hirokazu Koreeda japán filmrendező kapta a zsűri díját vasárnap este a Steven Spielberg vezette zsűritől Like father, like son (Apja fia) című filmjéért.

A legjobb forgatókönyv díját a kínai Csang Ko-csia Touch of Sin (A bűn érintése) című filmje érdemelte ki. Az alkotás négy párhuzamos történetet dolgoz fel a gazdasági fellendülés következtében kialakult társadalmi egyenlőtlenségek sújtotta Kínában.

Cannes legjobbrendezo 500
Amat Escalante, a legjobb rendező


Bérénice Béjo vehette át a legjobb női alakítás díját az Oscar-díjas iráni rendező, Aszgar Farhadi első külföldön forgatott filmjének főszerepéért. A családi dráma középpontjában álló nőt A némafilmes című, Oscar-díjas film főszerepét alakító argentin-francia filmszínésznő játssza, akit korábban kizárólag vígjátékokban láthatott a közönség. Ezúttal egy törékeny és folyton ideges, válófélben lévő családanyát alakít.

Cannes legjobbszineszno 500
Bérénice Bejo és Asghar Farhadi a legjobb színésznőnek járó díj átvételekor


A legjobb férfi alakítás díját az amerikai Bruce Dern érdemelte ki Alexander Payne filmje, a Nebraska című alkotásban nyújtott játékáért.

A legjobb kisfilmnek járó díjat Byoung-Gon Moon kóreai rendező kapta Safe című munkájáért. A különdíjat a Whale valley (Gudmundur Arnar Gudmundsson) című izlandi és a 37°4 S (Gudmundur Arnar Gudmundsson) című francia ítélték oda.

Cannes coen 500
A Coen testvérek Inside Llewyn Davis című filmjük vetítése előtt a stábbal


Az Un certain regard program fődíját a kambodzsai Rithy Panh vihette haza a The missing picture című filmért, a zsűri díját az Omar (Hany Abu-Assad) című palesztin film érdemelte ki. A szekció legjobb rendezőjének a francia Alain Guiraudie bizonyult (Stranger by the Lake), a Certain tehetség díját Diego Quemada-Diez kapta a La Jaula de Oro című filmért, az Avenir jövő díjat pedig az amerikai Ryan Coogler, a Fruitvale Station rendezője vehette át.

A Cinéfondation szekció első díját az iráni Anahita Ghazvinizadeh Needle filmje érdemelte ki, a második díjat a belga Sarah Hirtt vihette haza a Waiting for the Thaw című munkájáért, a harmadik díjat pedig megosztva kapták a román In the Fishbowl (Tudor Cristian Jurgiu) és a cseh-szlovák Pandas (Matúš Vizár) című alkotások.

Cannes juryprize 500
Kore-Eda Hirokazu a Zsűri díját vette át


A legjobb első film Caméra d'or-díját a szingapúri Ilo ilo (Anthony Chen) című alkotás kapta, amely a Rendezők Kéthete-szekcióban került bemutatásra.