Szabó Ildikó megkeresésünkre elmondta, vegyesek az érzései a mostani televízió-premierrel kapcsolatban. „Ezt a filmet én még soha nem láttam készen. A 33. Szemle előtt Kölnben vágtam meg a film hangját, 5.1-es Dolby minőségben – Babos Gyula szerezte a zenét, Madaras Attila volt a hangmérnök - mégis a szemlén egy elrontott hangminőségű null-kópiával ment a film. A labor kijavította volna a hibát, de erre akkor Sipos Kornél producer nem tartott igényt. Kiváncsian várom, hogy most a televízió milyen minőségű hanggal sugározza majd a filmet.” - mondta el a filmhunak Szabó Ildikó.

A rendezőnő hozzátette, szerinte a film a szemle-debüt után sem részesült megfelelő promócióban, a megfelelő minőségű kópia hiánya mellett ez is akadályozta, hogy a forgalmazók felkarolják a Chacho Rom-ot.

„Azt végképp lehetetlennek találom, hogy 750 millió forintos költségvetéssel a filmnek a televízió legyen a bemutatkozási lehetősége” - kommentálta a mostani tévé-bemutatót a rendezőnő.

Az elmondottakkal kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni Sipos Kornél producert is, akit azonban nem tudtunk elérni, ugyanis Erdélyben tartózkodik – tudtuk meg a Laurin Film egyik munkatársától.

Szabó Ildikó most újabb filmtervén dolgozik. „Volt egy rossz évem a Chacho Rom fiaskója után, de most újult erővel dolgozom. Mi újság Lulu című filmtervemet saját produkcióban szeretném megvalósítani, az Eastern Pictures gyártásában” - mondta Szabó Ildikó, majd visszatérve a Chacho Rom-ra elmondta „végül is szerencsésnek érzem magam: 750 millió forintért van egy saját filmem, ezt még Fellini sem mondhatta el magáról.”