Ezek a filmek jellemzően csak kevés magyarországi moziba jutottak el. Biztosan sokan lemaradtuk róluk amiatt, mert nem vetítették a lakóhelyéhez közel, vagy mert nincs idejük vagy lehetőségük moziba menni. Most viszont egy kattintással az otthonunkba lehet varázsolni Marion Cotillard-t, Adam Drivert, Charlotte Ramplingot vagy éppen a Férfiak fecskében középkorú szinkronúszóit. Az ingyenes bevezető időszak után egy fél mozijegy áráért lehet majd kényelmesen, kedvenc fotelünkből nézni a Cirko Film filmjeit.

Az online válogatásban a nagy filmfesztiválok (Cannes, Berlin, Velence) versenyprogramjában debütáló mesterművek is helyet kapnak. Az elmúlt tíz év Arany Pálma-díjas alkotásai közül hármat lehet az első héten ingyen megnézni: a Dheepan – Egy menekült történeté-t (Jacques Audiard), A négyzet-et (Ruben Östlund) és a Bolti tolvajok-ot (Koreeda Hirokazu). Közelmúlt fontos filmjeiből is bőven merített a Cirko: Sötétben (Fatih Akin), Lavina (Ruben Östlund), Toni Erdmann (Maren Ade), Paterson (Jim Jarmusch), A remény másik oldala (Aki Kaurismäki).

Marion Cotillard az Ez csak a világ vége című filmben

A Cirko VOD-szolgáltatását könnyedebb, szórakoztató filmeket is találni: kiválasztásuknál azonban itt is a minőség, a friss szemléletű művészi ábrázolás és a tartalmas mondanivaló a legfontosabb szempont. Néhány cím ezek közül: A vendégek, Táncterápia, Férfiak fecskében, Mérgezett egér, Tű, cérna, szerelem, Senki sem tökéletes. Rendkívül erős a felhozatal, könnyedén lehet majd minden napra esti filmet találni a hónap végéig. Ide kattintva érheted el az online videotékát.

borítókép: Golshifteh Farahani és Adam Driver a Paterson című filmben