A főszerepben Tim Roth lesz látható, aki egy, a II. világháború előtt történt váratlan esemény körülményeit próbálja felderíteni. Egy hajsza közepén találja magát, mely Románián, Svájcon, Máltán és Indián is keresztül vezet.

"Nagy izgalmak közepette fedeztem fel, hogy Eliade történetében éppen azok a kulcsmotívumok, melyeket magam is leginkább próbálok jobban megérteni: az idő, az öntudat és az álomszerű alapra épülő valóság. Most úgy érzem, hogy visszatérhetek azokhoz a filmes ambícióimhoz, melyeket diákként éreztem.” mondta el Coppola.

A forgatás Bukarestben veszi majd kezdetét, még az idei év folyamán. Az esőcsináló óta, mely John Grisham regényének adaptációja, Coppola elsősorban filmproduceri, borászi és hotelieri karrierjeivel volt elfoglalva.

Múlt hónapban még azt jelentették be, hogy producerként vesz részt Jack Kerouac Úton című kultregényének adaptációjában, melyet a Che Guevara: A motoros naplóját is jegyző Walter Salles rendez majd.

Coppola eddig öt Oscar-díjat nyert, először 1971-ben a Patton forgatókönyvéért. A legjobb rendezésért 1975-ban kapott szobort, a Keresztapa II –ért, mely a legjobb film díját is megnyerte. Még háromszor jelölték legjobb rendezőként és további 4 filmje került jelölőlistára.