Vetítenek vígjátékot a szerelmét szamárháton üldöző szeretőről; ambíciók nélküli haknizenészből lett callboyról; absztinens vegetáriánusról a kolbászáról és pálinkájáról híres faluban; egy színtársulatról, amelynek minden tagja börtönbe kerül; pörgős tinivígjátékot három nővérről; animációs filmet egy varázsvirágról; drámát, amelyben egy mozgássérült férfi először találkozik barátnőjével; és történelmi filmet az 1941-es ukrajnai eseményekről.

Minden nap este 8 órakor nyitják meg a kaput, és az első 500 nézőt engedik be. A füvön mindenki a saját, magával hozott pokrócán, párnáján foglalhat helyet. A füves rész és az atlétikai pálya védelme érdekében kemping/horgász székre sem lehet leülni. Ugyanezen okból nem szabad a helyszínen tűsarkú cipőben tartózkodni. Előregisztráció nem lehetséges, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Az éjszaka gyermekei

Ételt-italt be lehet hozni, de csak műanyag edényben, kisállatok viszont nem kísérhetik el a gazdájukat. Bicikliket kint, a kapu előtt lehet lekötni. Kerekesszékesek számára bejutás a teherkapun keresztül (ez mintegy 100 méterre található a hivatalos bejárattól), ahol kaputelefonon lehet becsengetni.

Fontos továbbá, hogy a vetítéséket megfelelő időjárás esetén tartják meg. Ha az időjárási körülmények miatt le kell mondani a vetítést, azt a Mozisziget Facebook-oldalán teszik közzé. Minden filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek, és 18 éven felülieknek ajánlják őket.

A program:

Augusztus 4: A rendező szándéka (Dél-Korea)
Augusztus 5: Gubó / Kokon (Németország)
Augusztus 6: A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot / Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia (Finnország)
Augusztus 7: Életem nője / La donna per me (Olaszország)
Augusztus 8: Az éjszaka gyermekei / Öölapsed (Észtország)
Augusztus 9: Kontinensek sodrában (délen) / La Dérive des Continents (au sud) (Svájc)
Augusztus 10: Isten hozott itthon! / Vitaj doma, brate! (Szlovákia)
Augusztus 11: Visszhang / Echoing (Ukrajna)
Augusztus 12: Mary és a varázsvirág / Meari to majo no hana (Japán)
Augusztus 13: A zsarnok apa / O pai tirano (Portugália)
Augusztus 14: A jó főnök / El buen patrón (Spanyolország)

A kéthetes vetítés-sorozat az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata és a Budapest Film Zrt. támogatásával jött lére. További információt a Mozisziget Facebook-oldalán találsz.