A sztori szerint egy testvérpár (Klem Viktor és ifj. Vidnyánszky Attila) kerül városuk karizmatikus rendőrfőnökének, Ács Jánosnak a hatása alá, és lép be egy polgárőrséghez nagyon hasonlító, bűnözés ellen küzdő ifjúsági szervezetbe. Máténak, az ígéretes hosszútávfutónak nincs esélye a kitörésre, testvére, Joci, a helyi bandát vezeti, egy olyan városban, ahol a foglalkoztatási ráta alacsonyabb a bűnözésinél. A szervezetbe belépve a fiúk az éjjeli őrök szerepét töltik be olyan boltok, és épületek előtt, amelyeket gyakran rabolnak ki. A tagok száma hamar megszaporodik, és rendőrfőnök lassan egy egész kis hadseregre gyűjt maga köré. Joci hamar belejön a katonaszerepbe, de testvére csak akkor adja be a derekát, amikor a rendőrfőnök felajánl neki egy ösztöndíjat. Az eredeti cél hamar a háttérbe szorul, a bűnmegelőzés pedig a romák elleni kampányba torkollik. Máté igazságérzete feltámad, és a csoport ellen fordul, ám ezt nem mindenki nézi jó szemmel.

veszettek600
Fotó: Trokán Nóra

A rendezőnő egy korábbi interjúban elmondta, hogy nem gárdafilmet tervez, és nem a magyar állapotokról szeretne dokumentumfilmet forgatni. Inkább azt próbálja bemutatni, hogy a kallódó fiatalok hogyan sodródnak szélsőséges helyzetekbe, és hoznak végzetes döntéseket.

A forgatókönyvet Divinyi Réka jegyzi, a producer Kálomista Gábor volt. A filmben felbukkanna még Györgyi Anna, Törőcsik Franciska, és Gáspár Sándor is.