A kiállított anyag nem mondható tematikusnak, régi családi, baráti, és utazásokon készült fényképeken kívül a rendező Filmművészeti Főiskolai emlékei, illetve werkfotói is helyet kaptak. Ezen kívül láthatjuk a rendező egyik lánya, Dér Marus néhány alkotását is. A rendező bevallása szerint gyermeke fotográfia iránti érdeklődése keltette fel vágyát ismét régi szenvedélye, a fényképezés iránt, amely egészen más gondolkodási módot igényel, mint a mozgókép.

A nyolcvanas években készült főiskolai képeken feltűnik többek között Enyedi Ildikó, Ferenczi Gábor, és Janisch Attila is, amint még diákként szárnyaikat bontogatják, vizsgafilmet készítenek. Találkozhatunk a hetvenes évekből Sára Sándorral, továbbá láthatunk néhány képet az Erdélyi Miklós szárnyai alatt rövid ideig működő – sokszor a „tűrt” és a „tiltott” kategória között egyensúlyozó -, képzőművészeti társaság, az Indigó Csoport egyik Bercsényi kollégiumban tartott különleges tárlatáról is.

A kiállítást Kovács András Bálint filmesztéta nyitotta meg, szerinte a képanyag különlegessége többek között abból fakad, hogy egy családon belül két generáció alkotásai vannak jelen. Amíg az apa képei a fiatal kor felső határán egyensúlyoznak, és klasszikus témákat dolgoznak fel, addig a lány absztrakt fotográfiái ugyanennek az életszakasznak a kezdetét mutatják.

Dér András további tervei között szerepel Hollós Korvin Lajos A vörös torony kincse című ifjúsági regényének adaptációja, a forgatókönyvön Békés Pállal dolgoznak. A következő fotókiállítás anyagát azonban még egy másik bőrönd rejti.