Kapcsolódó anyagok

Minden évben nemzetközi filmrendezők, producerek és szerkesztők küldhetnek be dokumentumfilmekre vonatkozó javaslatokat. Minden évben 15 javaslat kerül kiválasztásra, és a szerzők egyedi lehetőséget kapnak azok kidolgozásra a nemzetközi műsorszóró szektor legjobb szakembereivel karöltve. A Mesterkurzus négy, egyhetes műhelymunkára tagolódik, amelyekre tízhónapos időtartamban kerül sor. A résztvevők rálátást nyerhetnek a nemzetközi piacra készülő dokumentumfilmes programok fejlesztésére, előállítására és terjesztésére. A kurzust egy végső /pitching/ tréning zárja. Ezenkívül a résztvevők nemzetközi szimpóziumokat is látogathatnak a Discovery Campus szervezésében, amelyre a műhelymunka után kerül sor, és amely kapcsolatépítési (networking), valamint tanulási lehetőségeket biztosít.

A Discovery Campus minden európai dokumentumfilmes szakembert és feltörekvő tehetséget szívesen lát a jövő évi Mesterkurzuson. A jelentkezési feltételek: az országuk dokumentumfilmes piacának alapos ismerete, egy vagy két, nemzetközi közönségnek szóló, színvonalas befejezett dokumentum projekt, nyitottság az új dolgok befogadására, az angol nyelv alapos ismerete. Az alsó korhatár 22 év.

A jelentkezéseket 2007. szeptember 30-ig kell elküldeni a Discovery Campus címére Németországba, és a következőket kell tartalmaznia:

 -Aláírt jelentkezési lap

- Expozé (dokumentumfilm-terv)

- Önéletrajz és filmográfia

- Indoklás

- Bemutatkozás

- Korábbi munkák


A jelentkezési lapok, valamint további információk a Discovery Campus jövő évi Mesterkurzusára vonatkozó "Felhívásról" az alábbi címen találhatók:  http://www.discovery-campus.de/v2/page/masterschool