Három különböző korú, de hasonlóan elkeseredett nőt sodor egymás mellé az esős pesti éjszaka. A rögtönzött triót egy öregedő dizőz veszi a szárnyai alá, és formálja haknizenekarrá, a Swing Angels pedig a transzvesztita bártulajdonossal ésa hakniszervező menedzserrel turnézza körbe a Balatont. A háttérben halkan szól a jazz, a díszes kompániát pedig az ötvenes évek bája lengi körül.

Fazekas Csaba, a film rendezője és forgatókönyvírója azt szeretné, hogy legalább arra a két órára elfelejtenénk a gondjainkat, amíg a filmjét nézzük, és az angyalok slágereit hallgatjuk. Februárban kiderül, hogy mennyire hatékony a zeneterápia.

swing1 600


Bodzsár István producer örömmel gondolt vissza a forgatásra: „Nagyon nagy élmény volt ezekkel a színészekkel együtt dolgozni, és remélem, hogy egyikőjük sem fog megsértődni, ha - a legnagyobb tisztelettel - azt mondom, nem véletlenül volt ennek a filmnek az eredeti munkacíme az, hogy Dívák.”

A főszerepet alakító triumvirátus mellett szerepel a filmben például Törőcsik Mari, Kulka János és Csuja Imre, de felbukkan Mészáros Béla, Gáspár Tibor, Nagy Mari, Szatory Dávid és Borbély Alexandra is. Az operatőr Garas Dániel volt, a zenei vezető Faltay Csaba, a dalokat pedig Fekete-Kovács Kornél hangszerelte. A film a Magyar Nemzeti Filmalap 325 millió forintos támogatásával készül az Unio Film, a Tv2 és a Sparks koprodukciójában, mintegy 495 millió forintból.